Graag persoonlijk advies?

Subsidie voor elektrische auto's in 2022

Om elektrisch rijden te stimuleren is in 2020 de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) in het leven geroepen. Elk jaar wordt er subsidie gereserveerd voor mensen die een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen (ook via private lease). Vorig jaar was de subsidie binnen een paar maanden op, dus wil je dit jaar een auto met subsidie aanschaffen, wacht dan niet te lang. De subsidieregeling voor dit jaar gaat op 3 januari van start.

subsidie elektrische auto

Bedragen

Omdat de subsidie vorig jaar zo snel op was zijn de budgetten voor dit jaar verhoogd. In 2022 is er in totaal € 71 miljoen aan subsidie voor nieuwe elektrische auto’s, en € 20,4 miljoen voor gebruikte elektrische auto’s. Per nieuwe auto wordt € 3.350 subsidie gegeven, per gebruikte auto € 2.000.

Je moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Kijk op de website van RVO voor een volledig overzicht van de voorwaarden bij de aankoop of private lease van een nieuwe elektrische auto, of de voorwaarden bij aankoop of private lease van een gebruikte elektrische auto. Je vindt daar ook uitgebreide instructies over het aanvragen van subsidie voor je elektrische auto.

Tip: vraag je subsidie aan voor een nieuwe auto, doe dit dan alleen als je van plan bent om minimaal drie jaar in de auto te rijden. Schrijf je ‘m binnen drie jaar na aankoop over, dan kan het zijn dat je een deel van het subsidiebedrag terug moet betalen.

Bekijk de beste deal voor jou

Bereken nu je premie
Vergelijk
48 autoverzekeringen
We kunnen je auto niet vinden
We kunnen je postcode niet vinden
We kunnen je adres niet vinden
Minimale leeftijd is 18 jaar en maximale leeftijd is 110 jaar
Groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com Kleine groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com

Vragen? Advies nodig?

We helpen je via chat, telefoon of e-mail. Maar net wat jou het beste uitkomt.

Contact