Graag persoonlijk advies?

Het vriest: dit moet je zeker (niet) doen met je auto

Staat je auto buiten of in een koude garage? Houd er dan rekening mee dat je auto een beetje extra aandacht nodig heeft nu het vriest. Met deze tips houd je jouw wagen in topconditie!

wat moet je met je auto doen als het vriest
  • Gebruik een ijskrabber in combinatie met antivriesmiddel om je ruiten ijsvrij te krijgen. Je kunt je ruiten ook voordat het gaat vriezen behandelen met antivries. Giet nooit warm water over je ruit om het ijs te smelten! Daardoor kunnen de ruiten barsten. Bovendien kan al dat extra water ook zo weer aanvriezen.
  • Plaats een stevig stuk karton achter de ruitenwissers. Zo voorkom je ijsvorming op je ruiten én heb je sneeuw er zo vanaf. Gebruik wel echt stevig karton, want papier kan vastplakken aan je ruit als het nat wordt.
  • Ga je ruiten krabben, zet dan niet de motor aan voor warmte. Die zal amper warm worden in stilstand. Zet liever de voor- en achterruitverwarming voluit, zet de airco aan om vocht te absorberen en zet de ventilatie open.
  • Parkeer je auto in de eerste versnelling of in z’n achteruit. Staat je auto op een helling, gebruik dan wielblokken. Als je de handrem gebruikt kan die namelijk vastvriezen.
  • Dep een beetje talkpoeder op de rubbers van je deuren en kofferdeksel om te voorkomen dat die vastvriezen.
  • Start de auto niet, zet dan alle lichten en energieverbruikers als ventilatie, verwarming en radio uit. Zo belast je de batterij zo min mogelijk. Krijg je je auto echt niet aan de gang en heb je een pechhulpverzekering, check dan of dit onder je dekking valt. 
Vergelijk
48 autoverzekeringen
We kunnen je auto niet vinden
We kunnen je postcode niet vinden
We kunnen je adres niet vinden
Minimale leeftijd is 18 jaar en maximale leeftijd is 110 jaar
Groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com Kleine groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com

Vragen? Advies nodig?

We helpen je via chat, telefoon of e-mail. Maar net wat jou het beste uitkomt.

Contact