Graag persoonlijk advies?

Autoverzekering opzeggen

Ben je niet tevreden over je huidige verzekering of heb je er een gevonden die beter bij je past? Vergeet niet om je lopende verzekering stop te zetten als je gaat switchen van verzekeraar. Een autoverzekering opzeggen gebeurt bij ons altijd schriftelijk. Bijvoorbeeld door een e-mail of brief te sturen. We willen namelijk voorkomen dat er in een gesprek misverstanden ontstaan en je auto daardoor onbedoeld onverzekerd raakt. Bij andere verzekeraars kun je soms wel telefonisch opzeggen. Vraag dan altijd om een schriftelijke bevestiging.

autoverzekering opzeggen

Opzegtermijn

Bij het afsluiten van je autoverzekering ben je akkoord gegaan met de polisvoorwaarden. In deze voorwaarden staat hoe lang de verzekering minimaal moet hebben gelopen en wat je opzegtermijn is. Vaak sluit je een verzekering voor minimaal 1 jaar af en kun je 'm daarna dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Er zijn ook verzekeraars die geen opzegtermijn opleggen. 

Ga je een nieuwe autoverzekering afsluiten? Zorg dan dat je nieuwe verzekering ingaat op de dag dat je oude verzekering wordt beëindigd. Wij raden altijd aan je oude verzekering pas op te zeggen als je nieuwe verzekering definitief is geaccepteerd.

Redenen om op te zeggen

Bekijk de beste deal voor jou

Bereken nu uw premie

Een veelvoorkomende reden om je autoverzekering op te zeggen is het overstappen naar een andere verzekeraar, bijvoorbeeld omdat die goedkoper is of betere voorwaarden heeft. En natuurlijk wordt een groot deel van de autoverzekering opgezegd als de auto wordt verkocht of naar de sloop gaat. Vervang je je auto, dan kun je ervoor kiezen een nieuwe verzekering af te sluiten of de auto op je lopende verzekering te veranderen.

Wordt je premie verhoogd? Of past je verzekeraar je voorwaarden in jouw nadeel aan? Dan kun je je autoverzekering direct opzeggen. Zonder opzegtermijn! 

Initiatief van de verzekeraar

Je verzekeraar mag je autoverzekering niet zomaar tussentijds beëindigen, maar er zijn situaties waarin dit wel mag. Bijvoorbeeld als je misbruik maakt van je autoverzekering, betrapt wordt op fraude of veel claimt in korte tijd. Ook bij een langdurige betalingsachterstand mag de verzekeraar je polis stopzetten.

Je verzekeraar heeft altijd het recht om je verzekering niet te verlengen. Meestal worden autoverzekeringen steeds met 1 jaar verlengd. Aan het einde van zo'n jaar kan het dus zijn dat je verzekering afloopt en niet wordt verlengd. Dit komt weleens voor bij oudere verzekeringen als de verzekeraar dat product niet meer aanbiedt. Heb jij bericht ontvangen dat je verzekering niet wordt verlengd? We helpen je graag bij het vinden van een passend alternatief.

Hulp bij het opzeggen

Wil je overstappen naar een autoverzekering bij ons maar weet je niet goed hoe je je lopende verzekering op moet zeggen, neem dan even contact met ons op. We mogen je verzekering niet namens jou stopzetten, maar we kunnen je wel helpen met het invullen van een opzegkaart. Bel ons op het telefoonnummer 085 - 130 7113 of start een chatgesprek. 

Wil je je autoverzekering bij ons opzeggen, stuur ons dan een e-mail of brief. Geef minimaal je naam, kenteken, reden van opzeggen en de gewenste einddatum aan ons door.

Vragen? Kijk dan even op bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Vergelijk
48 autoverzekeringen
We kunnen je auto niet vinden
We kunnen je postcode niet vinden
We kunnen je adres niet vinden
Minimale leeftijd is 18 jaar en maximale leeftijd is 110 jaar