Werk je veel thuis? Je autoverzekering kan misschien goedkoper!

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds gewoner geworden. Sinds kort geldt er zelfs een recht op thuiswerken. Heb jij het aantal ritten van en naar kantoor drastisch verminderd? Dan kun je misschien besparen op de premie van je autoverzekering.

Zo wordt je premie bepaald

Bij het vaststellen van je premie maken verzekeraars een inschatting van het risico dat ze lopen door jou te verzekeren. Woon je bijvoorbeeld in een drukke stad met veel verkeer waar geregeld auto’s worden gestolen, dan is de kans dat je in de toekomst schade claimt groter dan als je in een slaperig dorp woont waar nooit iets gebeurt. Het risico is groter, dus betaal je ook meer. 

Ook het aantal kilometers dat je rijdt is van invloed op je premie. De verzekeraar redeneert: hoe meer jij rijdt, hoe vaker je in de gelegenheid komt om bij een ongeluk betrokken te raken. Wat overigens niet eens jouw fout hoeft te zijn. Daarom betaal je meer premie als je veel rijdt.

goedkopere autoverzekering thuiswerken

Gereden kilometers aanpassen

Controleer op je polisblad of bij je verzekeraar hoeveel kilometers je nu hebt opgegeven. 12.000 km per jaar is redelijk gemiddeld. Je gebruikt je auto dan regelmatig voor woon-werkverkeer, om op bezoek te gaan bij familie en vrienden, om boodschappen te halen en om één of twee keer per jaar in de buurt van Nederland op vakantie te gaan. 

Bij veel verzekeraars kun je ook een gemiddeld aantal gereden kilometers van < 5.000 km en/of tot 10.000 km opgeven. Is het aantal gereden kilometers op je polis te hoog, laat dit dan weten aan je verzekeraar.