Graag persoonlijk advies?

Chiptekort zet rem op autoproductie

Wist je dat in de gemiddelde elektrische auto al snel zo’n honderd chips zitten? Die controleren onder andere de motor, de airconditioning en de rijondersteuning. In elektrische auto’s zitten bijvoorbeeld veel meer chips dan in traditionele auto’s met een verbrandingsmotor. Niet zo gek dus dat de vraag naar chips in de auto-industrie al jarenlang toeneemt. Totdat de coronapandemie de wereld op zijn kop zette leverde dat geen problemen op. Maar toen de autofabrikanten hun productie na een korte dip aan het begin van de crisis weer wilden opschalen bleken ze opeens met gigantische chiptekorten te zitten. Waar is het misgegaan? En wat zijn de gevolgen voor de auto-industrie? 

Wie het eerst komt, die het eerst maalt

Toen de coronapandemie begon verwachtten autofabrikanten dat de economie een flinke klap zou krijgen en dat ze een stuk minder auto’s zouden verkopen. Geen gekke gedachte: ze verkochten in het begin van de pandemie tot wel 50 procent minder auto's. Daarom beperkten ze hun productie en moesten veel fabrieken de deuren sluiten. Automakers zegden hun bestellingen voor nieuwe chips af, want ze zaten niet te wachten op grote ongebruikte voorraden. Die moeten namelijk ergens worden opgeslagen, en dat kost geld. Omdat toeleveranciers van bijvoorbeeld autoradio’s, remsystemen en airco’s minder hoefden te leveren kochten ook zij minder chips in.  

De economie trok in met name Azië een stuk sneller aan dan verwacht. Sterker nog: de vraag naar auto’s werd hoger dan voor de coronacrisis omdat mensen niet meer met het openbaar willen reizen. Niet zo gek dus dat automakers hun productie direct weer grootschalig wilden opstarten. Maar toen ze bij hun vaste chipleveranciers aanklopten om weer chips in te kopen kregen ze het deksel op de neus. Bedrijven uit andere sectoren hadden inmiddels een groot deel van de beschikbare chips opgekocht. Autofabrikanten (en hun toeleveranciers) konden achteraan de rij aansluiten.

autoproductie vertraagd door chiptekort

De opkopers

Wie al die chips hebben opgekocht waardoor autofabrikanten nu met tekorten kampen? Nou, elektronicafabrikanten bijvoorbeeld. Mensen gingen namelijk wereldwijd massaal thuiswerken toen de coronapandemie uitbrak. Daardoor steeg de vraag naar elektronica als laptops, webcams, smartphones en tablets explosief. Ook ging men veel meer in de cloud werken, waardoor er nieuwe servers moesten komen en datacenters moesten worden uitgebreid. Daar zijn de nodige chips bij gebruikt. Wat ook meespeelt is dat met name cryptomunt bitcoin het erg goed doet de laatste tijd. Voor het mijnen van bitcoins is behoorlijk wat rekenkracht nodig, waarvoor flink veel chips worden ingezet. Ook de handelsoorlog die Trump tegen China begon hielp niet mee voor het chiptekort: bedrijven als Huawei en Apple begonnen flinke voorraden aan te leggen, waardoor er minder chips overbleven voor andere bedrijven. 

Bekijk de beste deal voor jou

Bereken nu uw premie

Chipproductie opschalen gaat moeizaam

In de chipindustrie kan niet makkelijk direct worden opgeschaald op het moment dat de vraag toeneemt. Het maken van microchips is nogal een proces. Tussen het moment dat grondstoffen binnenkomen en het moment dat een chip de fabriek verlaat kan makkelijk een kwartaal tot een halfjaar zitten. En nieuwe fabrieken bijbouwen? Dat duurt minstens een jaar en kost enorm veel geld. Daar komt nog bij dat de chipfabrikanten afhankelijk zijn van machines die grotendeels door één bedrijf worden geleverd: het Nederlandse AMSL. Ze werken bij AMSL op het moment 24 uur per dag om zoveel mogelijk te produceren, maar ze kunnen de explosief gestegen vraag (nog) niet bijbenen.

Gevolgen voor de auto-industrie

Hyundai, waar ook Kia onder valt, had al zo'n vermoeden dat er weleens chiptekorten konden ontstaan en heeft op tijd een grote voorraad aangelegd. Ook BMW lijkt tot nu toe geen productieproblemen te hebben. Bij veel andere autofabrikanten loopt de productie wél vertraging op. Zo hebben bijvoorbeeld Ford, Audi, Volkswagen, Honda, Toyota, Mazda, Mitsubishi en Fiat Chrysler de productie van nieuwe auto’s terug moeten schroeven door een tekort aan chips. Ford maakt bijvoorbeeld nog wel nieuwe Amerikaanse F-150- en Edge-modellen, maar dan zonder werkende ruitenwissers. Die incomplete auto's gaan niet de markt op: ze worden opgeslagen totdat Ford alsnog de ontbrekende chips kan monteren.

Zoals het er nu naar uitziet kan het nog wel één tot anderhalf jaar duren totdat alle autobouwers weer op schema liggen en voldoende chipvoorraden hebben. Als de chipproductie stokt gaat het langer duren. En dat de chipproductie klappen oploopt is niet ondenkbaar: zo is in maart dit jaar een chipfabriek in Japan afgebrand, en brengt droogte in Taiwan de chipproductie daar in gevaar

Het chiptekort betekent niet dat er binnenkort geen nieuwe auto's meer te koop zijn. Veel automakers en -dealers hebben nog een voorraad nieuwe auto's staat. Wil je net een model waar geen voorraad meer van is, dan kan het wel zijn dat je wat langer moet wachten op je nieuwe aankoop.

Vergelijk
48 autoverzekeringen
We kunnen je auto niet vinden
We kunnen je postcode niet vinden
We kunnen je adres niet vinden
Minimale leeftijd is 18 jaar en maximale leeftijd is 110 jaar
Groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com Kleine groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com

Vragen? Advies nodig?

We helpen je via chat, telefoon of e-mail. Maar net wat jou het beste uitkomt.

Contact