Graag persoonlijk advies?

Subsidieloket elektrische auto's weer open!

Update 05-01-2020: De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto's is alweer vergeven! Je kunt in 2021 nog wel een gebruikte elektrische auto kopen met subsidie. 

Update 01-09-2021: De subsidiepot voor gebruikte elektrische auto's is inmiddels ook leeg. Wil je een auto kopen met subsidie, koop die dan pas op of na 1 januari 2022! Nieuwe aanvragen die nog in 2021 worden gedaan worden niet doorgeschoven naar 2022, en je kunt in 2022 geen subsidie aanvragen voor auto's die in 2021 zijn gekocht.

In 2020 was de subsidiepot voor elektrische auto's snel leeg. Per vandaag is het subsidieloket voor de subsidie Elektrische personenauto's particulieren (SEPP) weer geopend. Maar wees er snel bij, want doordat er aanvragen van 2020 zijn doorgeschoven naar dit jaar is de bodem van de pot alweer in zicht!

subsidieloket elektrische auto's weer open

Subsidie voor nieuwe elektrische auto's alweer bijna op

Vorig jaar was de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto's al na acht dagen leeg. Aanvragen die nog binnenkwamen zijn toen doorgeschoven naar 2021, maar dat is in oktober stopgezet omdat het subsidiegeld er wel érg snel doorheen ging. Inmiddels is van de 14,4 miljoen euro die voor 2021 was gereserveerd nog maar 1,1 miljoen euro over. Dat is goed voor zo'n 275 auto's, dus twijfel niet te lang als je een auto op het oog hebt! 

Val je dit jaar buiten de boot, dan zal je moeten wachten tot 2022. Houd er wel rekening mee dat de subsidiepot dan weliswaar ruimer is met 18,3 miljoen euro, maar dat de subsidie voor nieuwe elektrische auto's dat jaar ook wordt verlaagd van 4.000 naar 3.700 euro.

Tip: subsidie voor occasions

De subsidie voor nieuwe elektrische auto's vliegt er doorheen, maar voor gebruikte elektrische auto's is er met zo'n 13,5 miljoen euro nog een heel behoorlijk bedrag beschikbaar. Je kunt 2.000 euro subsidie krijgen als je een gebruikte elektrische auto koopt. Vorig jaar was de pot voor gebruikte modellen pas aan het eind van het jaar leeg in plaats van na acht dagen zoals bij de pot voor nieuwe auto's, dus als je voor een occasion gaat heb je meer tijd om auto's te vergelijken en hoef je geen overhaaste beslissing te maken.

Check of je in aanmerking komt voor subsidie

Wil je weten of je een aanvraag voor subsidie in kunt dienen, check dan hier de spelregels.

Vergelijk
48 autoverzekeringen
We kunnen je auto niet vinden
We kunnen je postcode niet vinden
We kunnen je adres niet vinden
Minimale leeftijd is 18 jaar en maximale leeftijd is 110 jaar
Groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com Kleine groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com

Vragen? Advies nodig?

We helpen je via chat, telefoon of e-mail. Maar net wat jou het beste uitkomt.

Contact