Beperkt casco verzekering steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet alleen een WA-verzekering af te sluiten, maar ook schade aan hun eigen auto te verzekeren. Vooral de interesse in de beperkt casco verzekering (ook wel WA Plus of minicasco genoemd) neemt toe: de gulden middenweg tussen enkel WA en allrisk. Wat is nu precies het verschil tussen de WA-, beperkt casco- en allriskdekking? En wat veroorzaakt de groeiende populariteit van de beperkt casco verzekering?

WA, beperkt casco en allrisk

Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt. Voor schade aan je eigen auto is nooit dekking. Met een beperkt casco verzekering verzeker je ook specifieke schades aan je eigen auto. Denk aan schade door inbraak, diefstal, brand, storm, hagel en aanrijdingen met dieren. Ook sterretjes en barsten in je ruit worden vergoed. De allriskverzekering is nog wat uitgebreider en heeft als uitgangspunt dat schade aan je eigen auto verzekerd is, tenzij expliciet uitgesloten in de voorwaarden. 

Bekijk de beste deal voor jou

Bereken nu uw premie

Premies dichter bij elkaar

In 2019 schoot de gemiddelde premie van autoverzekeringen omhoog, om in 2020 weer iets te dalen. WA-verzekeringen leveren al jaren minder op aan premie dan wat er aan schadevergoedingen wordt uitgekeerd. Daarom is de premie van de WA-verzekering minder hard gedaald dan die van de beperkt casco- en allriskverzekering. Je betaalt voor je WA-verzekering nog steeds zo’n 10% meer dan in 2018. De prijzen van de verschillende dekkingen liggen daardoor dichter bij elkaar. Je kunt je WA-verzekering nu vaak al voor een paar euro per maand upgraden naar een beperkt casco verzekering. En je auto tegen onder andere diefstal verzekeren met zo'n klein verschil in premie, dat is toch wel heel aantrekkelijk.

Beperkt casco

Wist je dat..?

Wist je trouwens dat de spullen die je in je auto bewaart niet onder je autoverzekering vallen? Als die uit je auto worden gestolen moet je bij je inboedelverzekeraar zijn. In je voorwaarden staat het maximale bedrag dat je vergoed krijgt. Vaak krijg je alleen een schadevergoeding als er zichtbare braakschade is. Als je auto wordt leeggeroofd via een relay attack blijf je dus met lege handen achter. 

Vandalisme niet gedekt onder beperkt casco

Schade door (poging tot) inbraak en diefstal vallen wel onder de beperkt casco verzekering, maar schade door vandalisme niet. Dus als iemand je ruiten of lak bekrast, je spiegels eraf sloopt of je koplampen intrapt krijg je daar met een beperkt casco verzekering geen schadevergoeding voor. Met een allriskverzekering ben je wél verzekerd tegen vandalismeschade.