Nederlander honkvast met autoverzekering

Wist je dat 4 op de 10 Nederlanders nog nooit van autoverzekeraar is veranderd? De gemiddelde autorijder zit al 10 jaar bij dezelfde verzekeraar. Behoorlijk honkvast, dus! Waar komt dat door, en is het nou verstandig om zo lang bij dezelfde verzekeraar te blijven?

Alles onder een dak

Veel mensen vinden het handig om al hun verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Daar valt wat voor te zeggen. Je weet altijd wie je moet bellen als er iets is, hoeft niet meerdere betalingen in de gaten te houden en hebt alle informatie lekker overzichtelijk op één polisblad staan. Het is niet voor niets dat mensen amper overstappen met hun woonpakketten.

Het nadeel van pakketverzekeringen waar de auto bij in zit is dat dit vaak duurder is dan als je je auto ergens anders los verzekert. Autoverzekeraars passen namelijk regelmatig hun premies aan, en de prijzen tussen verzekeraars kunnen erg verschillen. Daarbij zijn er ook verzekeraars die geen woonpakketten aanbieden, maar die wél erg goede autoverzekeringen hebben.

overstappen autoverzekering

Lekker vertrouwd

Als je al langere tijd bij dezelfde verzekeraar bent verzekerd weet je waar je aan toe bent. Zaken als goede ervaringen, vertrouwen en service zijn vaak genoemde redenen om bij een verzekeraar te blijven. Maar ook: gemakzucht. Want verzekeringen vergelijken en daadwerkelijk overstappen, dat is toch vaak een drempel.

Overstappen met je autoverzekering is makkelijk!

Overstappen naar een andere autoverzekeraar lijkt misschien veel werk, maar dat valt enorm mee. Zo doe je dat:

  1. Controleer de opzegtermijn van je huidige verzekering. Vaak kun je na één jaar je verzekering maandelijks opzeggen.
  2. Vergelijk eenvoudig online autoverzekeringen en kies de verzekering die het beste bij jou past.
  3. Vraag je nieuwe autoverzekering aan. Houd bij het kiezen van de ingangsdatum rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekering.
  4. Is je nieuwe verzekering goedgekeurd? Zeg dan je oude verzekering op. Heeft je verzekeraar geen opzegformulier en bel je liever niet, gebruik dan deze handige overstapkaart die je naar je verzekeraar kunt sturen.
  5. Houd in de gaten of je een schriftelijke bevestiging krijgt van je oude verzekeraar waarin staat dat je autoverzekering is opgezegd.
  6. Klaar! Dat ging best snel, toch?

Bekijk de beste deal voor jou

Bereken nu je premie

Extra voordeel als je je auto via verzekeren.com verzekert: je hoeft maar één keer autoverzekeringen te vergelijken en over te stappen. Daarna doen wij dat elk jaar voor je. Vinden we een beter aanbod voor je, dan laten we je dat weten en zorgen wij dat je overstap wordt geregeld. Wij blijven gewoon je tussenpersoon, dus aan de service verandert niets.

Vind je het toch prettiger om al je verzekeringen bij één verzekeraar te hebben, en vind je het niet erg als je daardoor niet de allerbeste deal hebt? Neem dan eens contact op met een onafhankelijke tussenpersoon die niet alleen autoverzekeringen aanbiedt, maar ook woonverzekeringen. Die zoekt voor jou het best mogelijke pakket uit.