Graag persoonlijk advies?

Nieuwe subsidie voor elektrische auto's

Update 09-07-2020: het liep storm, dus de subsidiepot voor 2020 is alweer hartstikke leeg. Aanvragen voor subsidie die nu nog binnenkomen worden doorgeschoven naar 2021, want dan wordt de pot weer aangevuld.

Heb je een elektrische auto op het oog, of heb je onlangs een gekocht of geleasetet? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)! Zou toch een leuke meevaller zijn. Wij nemen met je door wanneer je in aanmerking komt voor subsidie, welk bedrag je kunt verwachten en hoe je subsidie aanvraagt.

Spelregels
De subsidie geldt voor particulieren die op of na 4 juni 2020 een 100% elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse (cataloguswaarde € 12.000-45.000) kopen of leasen. Zowel nieuwe auto’s als occasions komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Je moet wel  een koop- of leasecontract hebben om subsidie aan te vragen. De actieradius van je auto moet minimaal 120 kilometer zijn en het mag niet gaan om een auto die is omgebouwd tot elektrische auto. Check deze autolijst voor modellen die sowieso in aanmerking kunnen komen voor subsidie (o.a. modellen van BMW, Mercedes, Open en Volkswagen).


Plug-in hybride auto’s zijn uitgesloten van de subsidieregeling. De overheid doet dit om emissieloze auto’s te promoten, aangezien in het Klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn.


Je moet binnen 60 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst of het private leasecontract je subsidieaanvraag indienen. De subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025 (of tot het budget op is). In die periode heb je één keer recht op subsidie. 

Auto bij laadpaal

Hoeveel subsidie?
Het totale beschikbare budget voor 2020 is € 17,2 miljoen. Dit budget is onderverdeeld in € 10 miljoen voor nieuwe elektrische personenauto’s en € 7,2 miljoen voor gebruikte exemplaren. De jaarbudgetten voor 2021 en later zijn nog niet bekend.

Als je aan de voorwaarden voldoet krijg je in 2020 en 2021 voor een gebruikte elektrische personenauto (koop of private lease) € 2.000. Voor een nieuwe elektrische personenauto (koop of private lease) ontvang je € 4.000.

Aanvragen
Vanaf 1 juli 2020 kun je online subsidie aanvragen. Hier heb je DigiD voor nodig. Er zijn verschillende handleidingen voor als je een nieuwe of gebruikte koopt, of een nieuwe of gebruikte elektrische personenauto leaset (alleen private lease).

Vergelijk
48 autoverzekeringen
We kunnen je auto niet vinden
We kunnen je postcode niet vinden
We kunnen je adres niet vinden
Minimale leeftijd is 18 jaar en maximale leeftijd is 110 jaar
Groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com Kleine groepsfoto van adviseurs Verzekeren.com

Vragen? Advies nodig?

We helpen je via chat, telefoon of e-mail. Maar net wat jou het beste uitkomt.

Contact