Pechhulp

Autopech komt nooit goed uit. Je bent op weg naar een belangrijke afspraak, probeert op tijd je kinderen op te halen van school of wil gewoon naar huis om te ontspannen na een lange werkdag. Of je gaat met je gezin op vakantie. Dan is het toch wel een domper als jullie naast de Route du Soleil naar een rokende motorkap staan te kijken. Met een pechhulpverzekering weet je zeker dat je snel weer op weg wordt geholpen. Het enige wat jij hoeft te doen is bellen met je verzekeraar. Die regelt verder alles voor je.

Let op: je moet een verzekering wel in het voren afsluiten. Als je met pech langs de kant van de weg staat is het te laat. Toch hulp nodig? Dan is pechhulp on demand een uitkomst. Of bel een lokale hersteller.

pechhulp

Soorten pechhulp

Veel mensen denken bij pechhulp meteen aan een losse verzekering. Maar wist je dat je bij veel verzekeraars ook je autoverzekering uit kunt breiden met pechhulpdekking? Wel zo overzichtelijk om alles bij elkaar te hebben, en vaak nog goedkoper ook!

Welke hulp je krijgt verschilt per verzekering. Kies daarom altijd een verzekering die bij je past. Ga je verzekeringen vergelijken, let dan op deze 5 punten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

  1. Leeftijd van je auto
    Als je auto ouder is dan 15 jaar vinden veel verzekeraars het een te groot risico om die te verzekeren. Kijk bij een oudere auto altijd eerst of je überhaupt in aanmerking komt voor pechhulpdekking. Zonde om je tijd te steken in het vergelijken van verzekeringen die je toch niet af kunt sluiten.
  2. Dekkingsgebied
    Je kunt vaak kiezen tussen dekking in Nederland en dekking in Europa. Dekking in je woonplaats is niet altijd meeverzekerd. Wil je je verzekeraar kunnen bellen als je auto ’s ochtends vroeg niet start? Let hier dan goed op.
  3. Uitsluitingen
    Bij de meeste verzekeraars zijn veelvoorkomende schades als een lekke band of lege accu gewoon gedekt, maar er zijn er een paar waar dit niet zo is. Niet zo’n held met banden wisselen en startkabels? Zorg dan dat je hier dekking voor hebt.
  4. Vervangend vervoer
    Soms kan je auto niet ter plekke worden gerepareerd. Je zit dan even zonder auto. Bij veel verzekeraars krijg je dan voor een paar dagen gratis vervangend vervoer. Maar er zijn ook verzekeraars die niets vergoeden of waarbij je zelf geld moet bijleggen voor je huurauto. Niet leuk om daar pas achter te komen als je autopech hebt.
  5. Pech op reis
    Red je je in Nederland wel bij autopech maar wil je als je op vakantie gaat terug kunnen vallen op je verzekeraar? Bij veel reisverzekeringen is pechhulp inbegrepen of kun je dit voor een laag bedrag meeverzekeren. Je hoeft dan geen andere pechhulpverzekering te hebben.

Kosten

Vaak is er geen vaste prijs voor een pechhulpverzekering maar wordt onder andere gekeken naar de leeftijd van de auto. Een jaarpremie van € 50-90 is gangbaar voor standaardverzekeringen. Voor de meest uitgebreide verzekeringen betaal je tussen de € 100-200 per jaar.