Verkeersrechtsbijstand

Als je betrokken raakt bij een verkeersongeval is dat al vervelend genoeg. Daar heb je niet ook nog eens gedoe bij nodig over aansprakelijkheid en wie waarvoor betaalt. Misschien moet je voor de rechter verschijnen vanwege een verkeersovertreding, is je rijbewijs ingenomen of ben je niet tevreden over de reparatie van je auto en kom je er niet uit met de hersteller. Allemaal situaties waarin juridische bijstand goed van pas komt. Als je die zelf moet betalen kost je dat al gauw honderden, misschien zelfs duizenden euro’s. Dan is het toch fijner om gewoon even je verzekeraar te kunnen bellen?

Verhaals- en verkeersrechtsbijstand

Wat veel verzekeraars tegenwoordig verkeersrechtsbijstand noemen is in werkelijkheid verhaalsrechtsbijstand. Eigenlijk een uitgeklede vorm van een volledige verkeersrechtsbijstandverzekering. Loop je schade op in het verkeer door iemand anders? Dan krijg je via je verhaalsrechtsbijstand hulp bij het indienen van een claim bij de tegenpartij. Wil je ook juridische hulp in kunnen schakelen bij andere zaken die betrekking hebben op het verkeer, je auto en je rijbewijs? Dan is een verhaalsrechtsbijstandverzekering niet genoeg.

Let op! De inhoud van verzekeringen kan verschillen. Zo ben je bij de een bijvoorbeeld verzekerd als je deelneemt aan het verkeer, dus bijvoorbeeld ook te voet, op de fiets of in het openbaar vervoer, terwijl de andere verzekering alleen dekking biedt als je in je auto rijdt. Bekijk daarom altijd de verzekeringskaart van een product voordat je een verzekering aanvraagt.

verkeersrechtsbijstand

Voorkom oververzekering en onnodig hoge premies

Als je een algemene rechtsbijstandverzekering hebt is de kans groot dat je de module Verkeer hebt meeverzekerd. Je hoeft in dat geval niet ook nog eens een aanvullende verkeersrechtsbijstanddekking af te sluiten bij je autoverzekering. Heb je meerdere auto’s? Dan is een algemene rechtsbijstandverzekering met verkeersrechtsbijstand vaak goedkoper dan losse aanvullende verzekeringen per auto.