Graag persoonlijk advies?

Klantenservice

Hieronder vind je veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er toch niet uit? Onze adviseurs staan 6 dagen per week voor je klaar. Ook na het afsluiten van je verzekering.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel schadevrije jaren heb ik opgebouwd?

  Schadevrije jaren worden opgebouwd per polis, niet per persoon. Je kunt je opgebouwde schadevrije jaren dus pas gebruiken als ze niet meer op een lopende polis staan. Ook worden schadevrije jaren standaard op naam van de verzekeringnemer gezet, ook als iemand anders de regelmatige bestuurder is. Diegene kan in sommige situaties de schadevrije jaren aan jou overdragen.

  Als je je autoverzekering opzegt krijg je een royementsverklaring van je verzekeraar. Daarop staat hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Kun je je royementsbevestiging niet vinden, neem dan contact op met je oude verzekeraar.

  Je oude verzekeraar zet je schadevrije jaren ook in Roy-data, een database voor Nederlandse verzekeraars. Je kunt via SEPS je schadevrije jaren uit Roy-data opvragen. Houd er rekening mee dat het tot een maand kan duren voordat je verzoek wordt verwerkt.

  Let op: schadevrije jaren blijven na het beëindigen van een polis maximaal 3 jaar geldig. Heb je langer dan dat geen autoverzekering gehad, dan vervallen je schadevrije jaren en begin je weer bij 0.

 • Waar vind ik de meldcode van mijn auto?

  De meldcode is een viercijferige code die op deel 1b van je kentekenbewijs staat. Het zijn de laatste vier cijfers van het chassisnummer van je auto. 

 • Welke dekkingen kan ik kiezen voor mijn autoverzekering?

  Als basisdekking heb je standaard de keuze uit drie dekkingen. Van deze drie bieden we op verzekeren.com alleen de WA + Cascodekking aan, oftewel de allriskverzekering. Wil je een Beperkt cascoverzekering of alleen een WA-verzekering, dan raden we je aan bij een andere aanbieder te kijken.

  • WA-dekkingWA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Als je een auto op jouw naam hebt staan ben je verplicht minimaal deze verzekering af te sluiten. Je verzekert hiermee schade die je per ongeluk aan (de spullen van) anderen toebrengt met je voertuig.
  • WA + Beperkt casco ('WA Plus')Met deze verzekering heb je een WA-dekking én verzeker je deels je eigen auto. Denk aan ruit- en hagelschade en diefstal van je auto. Kijk voor de precieze schades die gedekt zijn op de verzekeringskaart van je verzekering of in de voorwaarden.
  • WA + Casco ('Allrisk')Dit is de meest uitgebreide dekking. Je verzekert hiermee schade die je per ongeluk aan (de spullen van anderen) toebrengt én vrijwel alle schades aan je eigen auto die door een plotselinge, onverwachte gebeurtenis zijn veroorzaakt. Slijtage valt hier dus niet onder. Voor de gemiddelde auto wordt een allrisk dekking aangeraden als de auto jonger is dan 5. Bij exclusieve auto's gaat die vuistregel niet altijd op. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: 'kan en wil ik de kosten zelf dragen als mijn auto total loss raakt?'. Is het antwoord 'nee', ga dan voor een cascoverzekering.

  Naast bovenstaande basisdekkingen kun je ook kiezen voor aanvullende verzekeringen:

 • Hoe werkt voorlopige dekking?

  Wanneer je een autoverzekering aanvraagt is er vaak niet meteen dekking. Zeker als je een dure of exclusieve auto hebt wil je verzekeraar vaak eerst nog handmatig je aanvraag goedkeuren. Dit kan soms enkele dagen duren. Om je snel op weg te helpen mogen wij je daarom in veel gevallen voorlopige dekking geven.

  Met een voorlopige dekking ben je verzekerd tot je aanvraag definitief is beoordeeld. Een voorlopige dekking is geen garantie voor acceptatie, maar in de meeste gevallen wordt je aanvraag gewoon goedgekeurd als je in aanmerking komt voor voorlopige dekking. Je voorlopige dekking wordt altijd schriftelijk per e-mail aan je bevestigd. We vermelden een duidelijke begin- en einddatum.

  Soms mogen we je van de verzekeraar geen voorlopige risicodekking geven. Bijvoorbeeld wanneer je auto in het duurste prijssegment en/of de hoogste gewichtsklasse valt, of als je een negatief aantal schadevrije jaren hebt. De verzekeraar wil dan zelf beslissen of je risicodekking krijgt of niet. De voorwaarden voor voorlopige dekking kunnen per verzekeraar verschillen. 

  Als je geen voorlopige dekking krijgt en je aanvraag nog niet definitief is beoordeeld mag je niet in je auto rijden. Ga je toch onverzekerd de weg op, dan kun je een boete van honderden euro's krijgen. Veroorzaak je schade, dan ben je zelf aansprakelijk voor alle kosten. Zeker bij letselschade kan dat behoorlijk in de papieren lopen.

 • Wat moet ik doen bij schade?

  Je hoopt natuurlijk dat je ons nooit nodig hebt, maar áls je een keer schade hebt is het fijn om te weten wat je moet doen. Wij hebben de belangrijkste stappen voor je op een rijtje gezet. Klik hier voor een uitgebreider artikel. 

  Als je bij ons verzekerd bent begeleiden wij je schademelding. Je kunt bij ons terecht met al je vragen, we houden je op de hoogte van wat er gebeurt, houden in de gaten of alles wel goed verloopt en helpen je waar nodig.

  1. Blijf rustig. Breng jezelf en anderen in veiligheid voordat je iets anders doet.
  2. Bel 112 als er gewonden zijn of als er een gevaarlijke situatie is ontstaan.
  3. Is er een tegenpartij? Wissel dan waar mogelijk gegevens uit. Vraag ook eventuele getuigen of je hun contactgegevens mag noteren.
  4. Vul (samen met een eventuele tegenpartij) een schadeformulier in. Dat kan online via mobielschademelden.nl of de Mobiel Schade Melden-app. Of download hier een schadeformulier.
  5. Meld je je schade via een papieren formulier, neem dan contact op met je verzekeraar of tussenpersoon om het in te dienen. Je vindt het telefoonnummer van je verzekeraar op je groene kaart. Klik hier om met ons in contact te komen.
  6. Veel verzekeraars werken met een eigen netwerk van herstellers. Heb je schade aan je eigen auto, breng 'm dan naar een aangesloten hersteller. Elders betaal je vaak een hoger eigen risico. Je vindt de aangesloten herstellers op je groene kaart of in de voorwaarden van je verzekering. Ben je via ons verzekerd, neem dan contact met ons op voor een overzicht van de herstellers bij jou in de buurt.
  7. De aangesloten hersteller stuurt de nota rechtstreeks naar je verzekeraar. Je hoeft dus alleen een eventueel eigen risico te betalen (bij schade aan je eigen auto). 

  Let op: beschadig je per ongeluk straatmeubilair of een geparkeerde auto? Maak hier dan melding van bij de politie via het telefoonnummer 0900 - 8844. Laat bij beschadigd straatmeubilair de gemeente weten wat er is gebeurd en geef jouw gegevens en die van je verzekeraar door, en probeer bij een beschadigde geparkeerde auto de eigenaar te achterhalen. Lukt dat niet, laat dan een briefje achter onder de ruitenwisser met je contactgegevens en je verzekeraar.

 • Betaal ik servicekosten?

  Ja. Als je een verzekering afsluit via verzekeren.com betaal je € 80 per jaar voor onze dienstverlening. Die kosten zijn al in je premie verwerkt. Daarbij betaal je een servicebijdrage aan de verzekeraar, Voogd & Voogd. Als je per maand betaalt is dat € 1,50 per maand. Bij jaarbetaling betaal je € 9,95. Het aanvragen, wijzigen, verlengen en opzeggen van je verzekering is gratis.

  Sluit je een maatwerkverzekering bij ons af, dan kunnen de servicekosten van de verzekeraar anders zijn dan hierboven beschreven.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:00. Met uitzondering van feestdagen.

Bel ons op:

Wij zitten klaar achter onze chat

Ook via onze chat kunnen wij jou goed te woord staan. Wij staan voor je klaar op werkdagen tussen 08:30 tot 21:00 uur en op zaterdag tussen 09:00 tot 17:00 uur.

Chat met onze verzekeringadviseur Kris